Te lehetsz a lecserélhetetlen MikroTik szakértő a munkahelyeden, vagy az ügyfeleidnél!

A MikroTik Online Klubbal kényelmesen, a saját tempódban kapod meg a munkádhoz szükséges tudást, legyél akár kezdő, vagy haladó. Mindezt az ország legtapasztaltabb MikroTik Certified oktatójától videós tananyagok segítségével.

Nézd meg az előnyöket!
Vagy próbáld ki ingyen! (új fülön nyílik)

A MikroTik szuper, de vannak buktatói!

Rossz hír #1: Bonyolult(nak tűnik)

A MikroTik routerek helyes beállítása nehéznek tűnik: a felületen több mint 100 menüpont és kb. 2.000 beállítható mező van. Nem mindig egyszerű még tapasztaltabb MikroTik-esként sem eldönteni, hogy ezek közül melyikre van szükséged és melyik az, amivel nem kell foglalkoznod. 

Rossz hír #2: Szinte mindenki követ el olyan hibákat, amik sokba kerülhetnek.

Szinte mindenki, aki MikroTik-kel foglalkozik, követ el konfigurációs hibákat. Sokszor ezeket észre se vesszük, de előfordulhat, hogy ezeknek köszönhetően lassabb lesz a hálózat, ugyanarra a célra drágább router kell, vagy valamit a router nem úgy csinál, ahogy elvárnád. Az is lehet, hogy a hiba rejtve marad egészen addig, amíg valamit nem kell módosítanod a beállításokon és csak akkor csap le.

Néhány valóban megtörtént eset, amit rejtett hibák okoztak és amiben a segítségemet kérték:

  • Bizonyos tűzfal szabályok nem működtek, mert évekkel korábban a NAT szabályok rosszul lettek megírva. (Haladóknak: igen, lehet rosszul írni NAT szabályt!)
  • Újonnan beállított IPSec VPN naponta többször lebomlott egy rosszul megírt tűzfalazás miatt.
  • VLAN konfiguráció több napi szívás után sem akart összeállni, mert nem az ajánlott módon lett létrehozva.
  • Egy internet szolgáltató Cloud Core Routere (ha nem ismernéd: a legnagyobb teljesítményű) kb. 12 óránként elérhetetlenné vált és az adatforgalom is megállt egy banális rejtett hiba miatt. Néhány ügyfél már felmondással fenyegetőzött!

Ezeket a rendszergazda kezelhette volna, ha egyrészt átlátja a rendszer működését, másrészt pedig az ajánlott módon használja a különböző funkciókat. Miközben a hagyományos módon tanulók (leírások, youtube videók, „ismerős mondta”) gyakrabban követnek el ilyen hibákat, addig a MikroTik Online Klub tagok a jól rendszerezett és logikusan egymásra épülő anyagoknak köszönhetően ritkábban hibáznak.

Végtelen hosszú manual-ok olvasgatása helyett tanulj a MikroTik Online Klubbal és élvezd a hibamentes hálózatok nyugalmát!

Meg fogod érteni a működését!

Pontosan tudni fogod, hogy mit miért csinálsz, így saját konfigokat fogsz tudni létrehozni rejtett hibáktól mentesen. Nem lesz többé olyan, hogy “na, ez vajon most miért nem működik”.

Gyakorlatot szerzel élő példákkal!

Élő példákhoz közeli gyakorlatokkal véssük be a tanultakat, hogy szükség esetén bármikor hatékonyan alkalmazd.

Nélkülözhetetlen, megbecsült szakértő leszel!

Ha megtanultad, hogy egy problémára hol keresd a megoldást, akkor gyorsabban, magabiztosabban birkózol meg vele. Így leszel nélkülözhetetlen és megbecsült szakértő a munkahelyeden, vagy az ügyfeleidnél.

Belevágok!

10 év alatt tökéletesre csiszolt metodika segíti a fejlődésed a MikroTik Online Klubban!