Vissza az élő oktatásokhoz

A koronavírus-helyzet miatt az élő oktatások jelenleg két formában zajlanak: távoktatás és limitált létszámú tantermi oktatás. Az alábbiakban a két oktatási fajta speciális szabályai olvashatók:

 

Távoktatás:

Otthonról, vagy a munkahelyedről követkető élő oktatás, amit technikailag egy Zoom-os konferencia formájában kivitelezünk. A konferencia-forma miatt bármikor kérdezhetsz, hozzászólhatsz, így szinte ugyanolyan az élmény, mint egy tantermi oktatáson. Élesítünk egy távoli asztali megoldást is, hogy azonnal tudjak segíteni valós időben, ha valahol elakadsz, vagy ha valami nem úgy működik, ahogy kellene a gyakorlatok során. Az oktatás során elmagyarázom az elméletet és együtt megcsináljuk a gyakorlatokat.

Eszköz igény: Minden oktatásnál megjelöljük azt, hogy milyen paraméterekkel rendelkező router kell a gyakorlatok elvégzéséhez. Ha ilyen nem áll rendelkezésre, az oktatások idejére routert díjmentesen tudunk biztosítani, melyet csomagküldő szolgálattal küldünk el és amit az oktatás után a résztvevőnek 3 munkanapon belül vissza kell küldenie. A router igényt külön jelezni kell, nem küldünk automatikusan. Router igényt emailben nyújthatsz be az info@mindenamimikrotik.hu címen, szállítási cím megjelöléssel. A router igényt a képzés díjának rendezése után teljesítjük.

Vizsga: A MikroTik szabályzata jelenleg nem teszi lehetővé a távoli vizsgázást, ezért vizsgázni csak tanteremben, személyesen lehet. Minden távoktatáshoz meghirdetünk vizsgaidőpontot is, ami jellemzően a távoktatás utáni pár munkanapon belül esedékes.

 

Tantermi oktatás védőtávolsággal:

2020 nyarától újra elindítjuk a tantermi oktatásokat: sikerült egy nagyobb termet találnunk, ahol kényelmesen szét tudjuk ültetni a résztvevővet, hogy meglegyen a védőtávolság. A befogadó képesség így is limitált, de a korábbi 5 főnél jóval több vehet részt az oktatásokon.

Egészségügyi szabályok: Az oktatások során több helyre is kézfertőtlenítőt helyezünk ki és amikor csak lehetőség van rá, a nyílászárók nyitva lesznek. Maszk használatát nem tesszük kötelezővé, ez a résztvevőre van bízva, de nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy ha bármilyen felsőlégúti panaszokat tapasztal, a többiek biztonságérzete érdekében az oktatáson ne vegyen részt (kivételt képeznek persze a krónikus állapotok)

Új oktatások: két új oktatás került a MikroTik portfóliójába. A Layer2-vel, switching-gel foglalkozó MTCSWE bevezetését egyelőre bizonytalan ideig halasztom.

 

Jó egészséget mindenkinek!

Kalapos László

MikroTik Certified Trainer (MTCNA, MTCWE, MTCTCE, MTCUME, MTCRE, MTCINE, MTCIPv6E, MTCSE)