Következő élő távoktatások:

Fontos! Az élő MikroTik Certified oktatások átmeneti formái és szabályai.

Minden távoktatást rendszergazda-barát időbeosztással szervezünk: délelőtt tanulunk, délután pedig tudsz foglalkozni az ügyfeleiddel, vagy a céged ügyeivel!

Alapozó oktatás:

2021.04.19-23.: MTCNA (alapozó tanfolyam, élő vizsga 04.26.)

=====================

Engineer oktatások:

2021.04.27-29: MTCRE (Routing tanfolyam. Élő vizsga: 04.30.)

2021.05.04-06.: MTCSE (Biztonság, tűzfal, tunnel-ek. Élő vizsga: 05.07.)

2021.05.11-13.: MTCUME (Hotspot, User-Manager, tunnelek. Élő vizsga: 05.14.)

 

Az oktató: Kalapos László vagyok, Magyarország első MikroTik Certified Trainer minősítéssel rendelkező oktatója. 2010 óta tartok hivatalos MikroTik képzéseket, ez idő alatt több száz hozzád hasonló szakembernek segítettem elindulni az aktív MikroTik-használóvá válás útján.

A MikroTik képzési rendszere

A MikroTik hivatalos képzési rendszere 10 szintből áll, amik a következők:

Minden oktatás hivatalos vizsgával zárul, ami az adott oktatás utolsó napján kerül sorra. Engineer-szintű vizsgát csak leglévő (akár lejárt) MTCNA minősítéssel lehet tenni!

MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) oktatás:

mtcna

Alapozó oktatás, ami a MikroTik rendszerek sok funkciójára kitér. Ha szeretnél egy átfogó alapozást, ami után egy Otthoni, vagy kisvállalati routert simán be tudsz állítani, akkor ez a Te tréninged! Akkor is ajánlom, ha már nem vagy teljesen kezdő, de szeretnéd az alapokat jól rendszerezetten, érthető formában megkapni és megérteni. Többször volt olyan, hogy haladó MikroTik-es jött el erre a tréningre és eddig mindenkinek tudtam újat mondani!

Időtartam: 3 nap

Hivatalos tartalom (új ablakban nyílik)

Még több infó a képzésről!

MTCWE (MikroTik Certified Wireless Engineer) oktatás:

mtcweA rendszer vezeték nélküli rejtelmeibe vezet be, az alapozónál sokkal részletesebben. A képzésen megnézzük szinte az összes Wireless beállítási lehetőséget, így hatékonyan tudod finomhangolni meglévő, vagy jövőbeni vezeték nélküli infrastruktúrádat, hogy a lehető legnagyobb sebességeket érd el. Az anyagot akkor tudod igazán jól elsajátítani, ha megvannak a Wireless elméleti alapok is. Ha az MTCWE oktatást választod, ezeket ajándékba megkapod e-book formátumban!

Időtartam: 2 nap

Hivatalos tartalom (új ablakban nyílik)

Még több infó a képzésről!

MTCTCE (MikroTik Certified Traffic Control Engineer) oktatás:

mtctceAzt hiszem, ez az az oktatás, amire mindenkinek szüksége van, aki MikroTik-et üzemeltet. Mert rendben van, hogy be tudsz állítani egy routert, de ha nem tudod “megvédeni” és nem ismersz néhány fejlett QoS képességet, akkor előbb-utóbb erőforrás problémáid lesznek. Ez a képzés megismertet a tűzfal képességeivel, néhány tipikus támadás elhárításával és azokkal a QoS képességekkel, amelyekkel akár forgalmakat is tudsz priorizálni (pl. legyen előnyben a HTTP forgalom a torrent forgalmakkal szemben).

Időtartam: 2 nap

Hivatalos tartalom (új ablakban nyílik)

Még több infó a képzésről!

MTCUME (MikroTik Certified User Management Engineer) oktatás:

mtcumeVolt már, hogy bementél egy bevásárlóközpontba, étterembe, felcsatlakoztál a wifi-re és egy nyitó oldal fogadott, ahol el kellett fogadnod a felhasználási feltételeket? Többek között ezt tudja a HotSpot funkció, amivel megismertet ez a képzés. Ezen kívül megmutatom a felhasználók központi menedzsmentjét RADIUS-szal és a MikroTik saját megoldásával, a User-manager-rel. Végül néhány VPN technika következik, amikkel biztonságosan kötheted össze pl. egy cég két távoli telephelyét.

Időtartam: 2 nap

Hivatalos tartalom (új ablakban nyílik)

Még több infó a képzésről!

MTCRE (MikroTik Certified Routing Engineer) oktatás:

mtcreBizonyos hálózat méret és összetettség felett már nem hatákony a Layer2-es átvitel – sőt néha még veszélyes is! Ilyenkor marad a routing, ami elsőre talán bonyolultabbnak tűnik, de ha megismered, látni fogod az előnyeit. Ebben segít a Routing-mester képzés, ahol a statikus routing-gal kapcsolatos ismereteidet is fejlesztheted és a dinamikus routing protokollok közül az OSPF-fel is közelebbről megismerkehetsz.

Időtartam: 2 nap

Hivatalos tartalom (új ablakban nyílik)

Még több infó a képzésről!

MTCINE (MikroTik Certified Inter-networking Engineer) oktatás:

mtcineNagyobb méretű céges hálózatok üzemeltetése, vagy egy nagyobb internetszolgáltatói hálózat működtetése szinte elképzelhetetlen olyan protokollok nélkűl, mint a BGP és az MPLS. Ha Internet szolgáltatónál dolgozol, vagy egy olyan multinál, ahol nagyon sok helyszínt kell összekötni, akkor ismerkedj meg ezekkel a protokollokkal az MTCINE képzésen!

Előfeltétel: MTCRE vizsga megléte

Időtartam: 3 nap

Hivatalos tartalom (új ablakban nyílik)

Még több infó a képzésről!