MikroTik Security képzés

/MikroTik Security képzés
MikroTik Security képzés2019-08-12T11:19:24+00:00

Melyik a legbiztonságosabb router?

Valószínűleg az, amit nem kapcsolsz be és elzárod egy széfbe. Persze nem azért vásárolunk routereket, hogy így „használjuk” őket. Viszont abban a pillanatban, ahogy elkezded ténylegesen használni az eszközt (pláne ha netre is kötöd), a legkülönfélébb fenyegetettségeknek teszed ki.

A MikroTik mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az eszközeik használata minél biztonságosabb legyen és a rendszergazdáknak meg legyen a lehetőségük, hogy fejlett és szofisztikált biztonsági megoldásokat hozzanak létre. Ugyanakkor az IT biztonság mára igen tág témakör: vannak alapok, alapvető támadási lehetőségek, amiről akkor is tudnod kell, ha csak SOHO routereket üzemeltetsz, de ha egy többrouteres hálózatot üzemeltetsz, akkor az alap „nyűgökön” kívül még speciális problémákra is oda kell figyelned. Ezért hozott létre a MikroTik egy új, kifejezetten hálózati biztonsággal foglalkozó képzést, az MTCSE-t!

MTCSE (MikroTik Certified Security Engineer)

Egy rendkívül gyakorlat-orientált biztonsági képzés, ahol 3 fő témakörrel foglalkozunk:

  • megmutatom a legfontosabb fenyegetettségeket, amikre oda kell figyelned, majd rátérünk azokra a konkrét támadási formákra, amik a leggyakrabban fordulnak elő. Ezeket először demózni fogjuk, azaz megnézzük, hogy hogyan hatnak és aztán megmutatom, mit tehetsz baj esetén és egyáltalán hogyan előzheted meg ezeket.
  • ezzel összefüggésben megnézzük a tűzfalas funkciókat (bridge filter is) és a RouterOS Packet flow diagrammjait: csak úgy tudsz igazán hatékonyan tűzfalazni, ha pontosan látod azt, hogy melyik funkció melyik után jön a feldolgozási láncban. A végcél az lesz, hogy a routeredet minél védettebbé tegyük a nem kívánt hozzáférésekkel szemben.
  • a tunnel protokollok közül megnézzük és beállítjuk a legbiztonságosabbnak tekinthető IPSec-et, L2TP/IPSec-et és az SSTP-t.

Hivatalos tartalom: https://mikrotik.com/pdf/MTCSE_Outline.pdf

Következő időpont: 2019. október 2-3.

Szabad helyek száma: 5

Előfeltétel: MTCNA Certificate megléte (lejárt Certificate is jó!). 

Helyszín: XIV. Budapest, Mogyoródi út 55. Az épület előtt és mellett a parkolás ingyenes.

Listaár: 64.990 Ft + áfa

Jelentkezz most!

Jelentkezem!