Melyik a legbiztonságosabb router?

Valószínűleg az, amit nem kapcsolsz be és elzárod egy széfbe. Persze nem azért vásárolunk routereket, hogy így „használjuk” őket. Viszont abban a pillanatban, ahogy elkezded ténylegesen használni az eszközt (pláne ha netre is kötöd), a legkülönfélébb fenyegetettségeknek teszed ki.

A MikroTik mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az eszközeik használata minél biztonságosabb legyen és a rendszergazdáknak meg legyen a lehetőségük, hogy fejlett és szofisztikált biztonsági megoldásokat hozzanak létre. Ugyanakkor az IT biztonság mára igen tág témakör: vannak alapok, alapvető támadási lehetőségek, amiről akkor is tudnod kell, ha csak SOHO routereket üzemeltetsz, de ha egy többrouteres hálózatot üzemeltetsz, akkor az alap „nyűgökön” kívül még speciális problémákra is oda kell figyelned. Ezért hozott létre a MikroTik egy új, kifejezetten hálózati biztonsággal foglalkozó képzést, az MTCSE-t!

MTCSE (MikroTik Certified Security Engineer)

Egy rendkívül gyakorlat-orientált biztonsági képzés, ahol 3 fő témakörrel foglalkozunk:

  • megmutatom a legfontosabb fenyegetettségeket, amikre oda kell figyelned, majd rátérünk azokra a konkrét támadási formákra, amik a leggyakrabban fordulnak elő. Ezeket először demózni fogjuk, azaz megnézzük, hogy hogyan hatnak és aztán megmutatom, mit tehetsz baj esetén és egyáltalán hogyan előzheted meg ezeket.
  • ezzel összefüggésben megnézzük a tűzfalas funkciókat (L2 szűrést is) és a RouterOS Packet flow diagrammjait: csak úgy tudsz igazán hatékonyan tűzfalazni, ha pontosan látod azt, hogy melyik funkció melyik után jön a feldolgozási láncban. A végcél az lesz, hogy a routeredet minél védettebbé tegyük a nem kívánt hozzáférésekkel szemben, de mutatok olyan praktikákat, amikkel Te viszont bárhonnan hozzáférhetsz az eszközeidhez!
  • a tunnel protokollok közül megnézzük és beállítjuk a legbiztonságosabbnak tekinthető IPSec-et, L2TP/IPSec-et és az SSTP-t.

Hivatalos tartalom: https://mikrotik.com/pdf/MTCSE_Outline.pdf

A következő oktatás információi:

Időpont: 2021.03.9-11.

Rendszergazda-barát időbeosztás: délelőtt tanulunk, délután pedig tudsz foglalkozni az ügyfeleiddel, vagy a céged ügyeivel!

Helyszín: Távoktatás

Vizsga: Budapest, 2021.03.12. Angol nyelvű online teszt, sikeres vizsga esetén hivatalos, gyártói oklevél.

A képzés előfeltétele: meglévő MTCNA certificate (lejárt is jó)

Eszköz igény: Az oktatáson való részvételhez szükséged lesz 1 db MikroTik routerre, amin van Wifi interfész, 2-nél több ethernet portja van és Level4-es szoftverlicenc van rajta. Ha ilyen nem áll rendelkezésre, az oktatások idejére routert díjmentesen tudunk biztosítani, melyet csomagküldő szolgálattal küldünk el és amit az oktatás után a résztvevőnek 3 munkanapon belül vissza kell küldenie. A router igényt külön jelezni kell, nem küldünk automatikusan. Router igényt emailben nyújthatsz be az info@mindenamimikrotik.hu címen, szállítási cím megjelöléssel. A router igényt a képzés díjának rendezése után és leghamarabb a képzés első napja előtt 2 héttel teljesítjük.

Speciális szabályok a koronavírus-helyzet kapcsán: tréning előtt 2 héttel az aktuális helyzetet figyelembe véve eldöntjük, hogy megtartjuk e tantermiként IS és ha igen, akkor a résztvevő dönthet, hogy eljön, vagy távoktatásban vesz részt (ugyanazokon a napokon). A tantermi résztvevők a tanfolyam utolsó napján vizsgáznak, a távoktatásban résztvevők pedig a következő munkanapon.

Tecnikai részletek, biztonsági szabályok: https://mindenamimikrotik.hu/korona/

A képzés listaára: 79.990 Ft + áfa

Szabad helyek száma: 12

Jelentkezz most!

Jelentkezem!